Nová 3D technológia rozšírila už po mesiaci ponuku hracích dní kina

05.09.2012 Tvrdošín

Trstená 5. septembra (TASR) – Augustová ponuka troch hracích dní Kina Mier v Trstenej sa po mesiaci prevádzky od spustenia novej 3D digitálnej technológie, na nadobudnutie ktorej prispel sumou 30.000 eur Audiovizuálny fond a samospráva vyčlenila ďalších približne 90.000 eur, rozšírila pre veľký záujem publika o ďalšie dva dni.

„Najmä na 3D rozprávky bol doslova nával, z jedného predstavenia boli mnohokrát až štyri. Do nášho kina si našli cestu ľudia z celej Oravy. Hoci je to stále čerstvá záležitosť, modernizácia premietacej techniky sa ukazuje ako dobrá investícia, ktorá by si mala dokázať na seba zarobiť,“ povedala pre TASR Monika Slovíková z Mestského úradu v Trstenej.

Od začiatku septembra sa tak otvárajú brány 255-miestnej kinosály v zrekonštruovanom mestskom dome kultúry nielen v piatok, sobotu a nedeľu, ale už aj v pondelok a vo štvrtok. „Naše kino sa stalo v roku 1961 prvým na Orave so širokouhlým premietacím plátnom. Teraz získalo ďalší primát touto 3D projekciou,“ pokračovala Slovíková.

„Aj keď je mesiac prevádzky na bilancovanie ešte veľmi krátky čas, zatiaľ to vyzerá optimisticky. Všetkých, ktorí sa okolo nášho vynoveného kina krútime, povzbudzuje, že sa už na nás začali obracať činovníci z iných miest, kde zvažujú, čo urobiť s ich kinami, aby sme sa podelili so skúsenosťami,“ dodala.
 

Vyberte región